Filégryta med chorizo och bacon

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Eget påhitt som gjorde kanonsuccé.

Ingredienser

  • 2 kg fläskfilé eller fläskytterfilé
  • 300 g Red Hot Chorizo
  • 300 g bacon
  • 500 g champinjoner
  • 2 stora gula lökar
  • 6-7 vitlöksklyftor, eller så många man vill ha
  • 5 dl grädde
  • 5 dl mjölk
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 2 tsk oregano
  • 1-2 msk soja
  • Salt
  • Pepparmix (svart, grön, vit och rosépeppar)
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Dela filéerna i bitar (ca. 2x2 cm), hacka lök och svamp i ganska stora bitar och finhacka baconet. Skär chorizon i halva slantar.
    2. Börja med att knapersteka det finhackade baconet. Använd därefter baconfettet för att bryna filébitarna. Lägg över i en stor stekgryta.
    3. Bryn lök och svamp tills mesta vätskan i svampen är borta. Lägg ner korven och slå över grädde och mjölk. Pressa i vitlöken och lägg i buljongtärningarna. Låt koka ett par minuter.
    4. Slå över allt till grytan med kött. Smaka av grytan med resten av kryddorna. Servera med kokt potatis och en sallad.
    5. Smaklig måltid!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (21)

    eddan 12 november 2008

    Blir den mycket stark

    wildlife 12 november 2008

    Nej, vi tyckte inte det iallafall, men börja med bara 2-3 klyftor vitlök om du vill vara säker. Det kan ju skilja mycket i storlek och styrka när det gäller vitlök, men den jag använde var nog ganska normal... :-)

    marierohrl 19 november 2008

    Kan man använda kyckling istället för fläskfilé? Marie

    wildlife 19 november 2008

    Det går säkert bra att använda kyckling istället... :-)

    Nallepuh13 24 november 2008

    JÄTTEGOTT!! Tack Wildlife

    Buder 24 januari 2009

    Kanongott, jag använde kycklingfilé och det gick också jättebra.

    Niloin 6 mars 2009

    Mycket god! Kan rekommenderas^_^

    maggiebell 18 april 2009

    Väldigt gott! Bjöd på detta med kyckling i st f filé, bjöd hem kompisar. Alla åt - massor! Serverade ris till. Yummie, yummie!

    farmoringer 15 juni 2009

    Det här var gott. Jag använde kycklingfilé. Uteslöt svampen sen redde jag med maizena. Serverade med ris. Ja, blev kanongott helt enkelt.

    christincarlsson 15 februari 2010

    Super gott. klar 5

    Farlini 24 mars 2010

    Absolut en stark 5a!! Tack för receptet =)

    Mariana 20 augusti 2010

    En klar favorit, kommer att göras ofta!

    wildlife 16 november 2011

    Så jäkla kul att se att så många gillar denna rätt ;) Tack för alla fina kommentarer och nu är det 1199 som sparat receptet. Den 1200'e ska jag bjuda på denna rätt om den personen kommer hit! ;D

    MonikaA 10 januari 2012

    Kanongott !! Klar fullpoängare :)

    MonikaA 10 januari 2012

    Kanongott !! Klar fullpoängare :)

    MonikaA 10 januari 2012

    Kanongott !! Klar fullpoängare :)

    MonikaA 10 januari 2012

    Kanongott !! Klar fullpoängare :)

    BeritI 24 februari 2012

    Tack för bra recept !1

    lordpansar 21 januari 2013

    Jättegott! Alltid jubel när denna rätt kommer på bordet

    schablloner 5 december 2013

    Tack för ett bra recept, jätte gött :)

    HUMPILA 5 januari 2014

    Jättegott, kommer att göras igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben