Filégrytan

Serverar: 4 portioner

En både snabb- och lättlagad gryta med fläskfilé. Riktig kalasmat!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 gul lök
  • 100 g rökt skinka
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl buljong (vatten + tärning)
  • 2 dl creme fraiche
  • Garnering
  • rosépeppar
  • kryddkrasse
  • Instruktioner

    1. 1.Strimla köttet. skala och hacka löken. tärna skinkan.
    2. 2. Fräs köttet i lite matfett. salta och peppra.
    3. 3. Tillsätt lök och skinka och låt det brynas med några minuter. Strö över mjölet och rör om.
    4. 4. Späd med buljong och tomatpuré. Låt grytan puttra på svag värme ca 5 minuter.
    5. Tillsätt creme fraiche och låt allt koka upp. Smaka av. Strö över rosépeppar och kryddkrasse. Både nykokt pasta och ris passar till. Bjud också en tomatsallad till grytan.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben