Finfina filégrytan

Supergott. Underbar sås. Var dock försiktig med saltet då det lätt kan bli för salt. I svampväg använde jag när bilden togs färska champinjoner.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 baconpaket ca 140 g
  • Smör/margarin
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 tsk dijongsenap
  • 3 msk tomatpuré
  • ½ tsk timjan eller några kvistar färsk
  • 5 dl vatten
  • 4 msk kalvfond
  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g svamp
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Hacka lök, strimla bacon, bryn i smör/margarin. Tillsätt vitlök, dijongsenap, tomatpuré och timjan. Späd med vatten och fond. Låt koka ihop 20 minuter.
    2. Putsa filén, skär i skivor. Bryn köttet, salta och peppra. Bryn svampen.
    3. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i grytan. Tillsätt sedan kött och svamp. Låt koka 15 minuter till. Smaka av med salt och peppar, stör över persilja.
    4. Servera till ris eller pasta.

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    20
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben