Filéspett

Serverar: 4 portioner

Gott, snabbt och lätt. Går att förbereda dagen innan.

Ingredienser

  • Träspett
  • 1 filé oxe, fläsk, kyckling
  • 1 gul paprika
  • 1 kvist coctailtomater
  • 1 pkt bacon
  • 1 lök
  • 1 burk minimajs
  • Hela champinjoner
  • Marinad
  • 1 dl basolja god sort
  • 2 krm cayenepeppar
  • 1 skvätt soya för färgen
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Träspett - lägg dem i blöt.
    2. Skär köttet i lika stora delar och lägg dom i sina marinader. Eller tag det kött som man har. Gör gärna det dagen innan eller några timmar innan det ska grilla.
    3. Dela grönsakerna och baconen i lika delar tag gärna mera grönsaker eller blanda efter eget behag.Trä dem på spetten.
    4. Använd inte runda alu.spett då det är svårt att grilla dem på bägge sidor då det kasar.
    5. Varva grönsaker och kött på spetten. Pensla gärna hela spetten under tiden du grillar. Servera med färsk potatis, hasselbacks, klyftpotatis eller potatissallad och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben