Filéspett med katrinplommon och pepparrotskryddat äppelmos

Serverar: 4 portioner

Fläskkött passar extra bra att grilla. Bacon och katrinplommon ger mustighet åt spetten.

Ingredienser

  • 600 g putsad fläskfilé
  • 1 påse smokey honey-marinad, Santa Maria
  • 800 g färskpotatis
  • 2 dl lättsockrat äppelmos
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 paket bacon, 140 g
  • 16 kärnfria katrinplommon
  • 1 påse blandad sallad, 150 g
  • Tillbehör
  • Riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 º. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och lägg det i hälften av marinaden.
    2. Skrubba potatisen. Dela den ev. och blanda med resten av marinaden i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen cirka 20 minuter.
    3. Blanda äppelmos och riven pepparrot.
    4. Halvera baconskivorna och linda dem runt katrinplommonen. Varva 2 bitar kött och 2 baconrullar på 8 små grillspett av trä. Grilla på grill eller i grillpanna cirka 2 minuter på varje sida.
    5. Blanda potatisen med salladen. Servera med de nygrillade spetten, pepparrotsmoset och gärna extra pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben