Vad är godare än hemlagat äppelmos. Det går aldrig att jämföra med köpt mos.
Finaste moset får man om man blandar olika syrliga äpplen.
Ingredienser
1 kg syrliga äpplen
1 dl vatten
4-6 dl (350-500 g) socker
1 krm askorbinsyra
1 krm natriumbensoat
Instruktioner
- Skölj, skala och kärna ur äpplena.
- Skär i klyftor och lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet.
- Koka äpplena under lock tills de mosar sig och rör då och då.
- Tilsätt socker efter smak, låt moset koka upp och vispa det slätt.
- Blanda askorbinsyra och natriumbensoat i lite mos, rör ner det i grytan.
- Häll upp moset i rena varma glasburkar
- Låt kallna. Parraffinera.
- Om man gör större sats, kör det genom passerapparaten till assistenten.
- Lyckat till! Njut.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Gåskunskap!
Vår skånska ?nationalfågel? gåsen är dags att tillaga. Den hektiska...
OMG! GUD VAD GOTT! Första gången man gör hemmagjord äppelmos. Måste göras fler gånger! :)
Supergott! Och enkelt ;)