Äppelmos

Vad är godare än hemlagat äppelmos. Det går aldrig att jämföra med köpt mos. Finaste moset får man om man blandar olika syrliga äpplen.

Ingredienser

  • 1 kg syrliga äpplen
  • 1 dl vatten
  • 4-6 dl (350-500 g) socker
  • 1 krm askorbinsyra
  • 1 krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Skölj, skala och kärna ur äpplena.
    2. Skär i klyftor och lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet.
    3. Koka äpplena under lock tills de mosar sig och rör då och då.
    4. Tilsätt socker efter smak, låt moset koka upp och vispa det slätt.
    5. Blanda askorbinsyra och natriumbensoat i lite mos, rör ner det i grytan.
    6. Häll upp moset i rena varma glasburkar
    7. Låt kallna. Parraffinera.
    8. Om man gör större sats, kör det genom passerapparaten till assistenten.
    9. Lyckat till! Njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lisak97 28 augusti 2011

    OMG! GUD VAD GOTT! Första gången man gör hemmagjord äppelmos. Måste göras fler gånger! :)

    Cassiopeya 12 oktober 2011

    Supergott! Och enkelt ;)

    Relaterade Artiklar

    Gåskunskap!
    Vår skånska ?nationalfågel? gåsen är dags att tillaga. Den hektiska...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben