Filoknyten med fetaost, rökt skinka och basilika

Serverar: 4 portioner

Perfekta att ha med på picknicken.

Ingredienser

  • 2 ark färsk filodeg
  • 150 g god fetaost
  • 6 tunna skivor rökt skinka
  • 2 msk rapsolja
  • 12 basilikablad
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär varje ark filodeg i 6 delar. Hantera sedan ett av de små arken åt gången och låt de andra ligga under en fuktad, ren handduk under tiden.
    2. Dela fetaosten i 12 delar och varje skinkskiva i halvor. Pensla kanterna på ett filoark med lite olja och lägg en bit skinka, fetaost och basilika längs ena kortändan. Ta ett av hörnen och vik det över fyllningen så att en triangel bildas.
    3. Ta det andra hörnet och vik över även det och fortsätt med hela arket tills du fått en trekantigt knyte. Gör likadant med alla arken, lägg dem på bakplåtspapper, pensla dem med lite olja, peppra och baka i ugnen ca 10 minuter. De ska få färg och bli frasiga. Lägg dem i smörpapper i en burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    vanillalover 6 juni 2008

    Fantastiskt goda! ger högsta betyg. Hade dessa på dotterns Student-buffé igår...

    bianca_ 6 maj 2010

    Vet du om man kan frysa in dem? Och kan man förvara dem i kylen tills serveringen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben