Filorullar med köttfärs

Nu är det länge sen jag gjorde de här, men de är ju så praktiska att ha i frysen och kunna ta fram som mellanmål till barnen, eller lunch om man gör sallad till. Ibland har jag haft i även resterna från tacosåsen, lök, paprika mm från tex mex-kvällen.

Ingredienser

  • 350 g köttfärs
  • Olivolja, till stekning
  • 2 tomater, tärnade
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 morot, riven
  • Någon droppe balsamico
  • 1 tsk tamarisoja
  • En nypa havssalt
  • Svartpeppar
  • 2 dubbla filoark
  • Svarta sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 C.
    2. Stek köttfärsen i olja. Blanda ner tomater, puré och morot. Låt det puttra ihop. Droppa i balsamico och soja. Salta och peppra. Låt svalna.
    3. Lägg ut filoarken på en bräda. Bred på köttfärsen och rulla ihop. Lägg över ormen på en smord plåt. Pensla med olja och strö på sesamfrön.
    4. Grädda i ca 10 min. Skär sedan i portionsbitar. Går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben