Fina mandelkakan

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket lättbakad och god mandelkaka.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 400 g mandelmassa, grovt riven
  • 4 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 150 g nougatmassa
  • 1 msk konjak eller whisky
  • 1 dl flagad mandel
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Smält smöret och blanda med mandelmassa, ägg och bakpulver . Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen ca 40 min. Täck med folie mot slutet om kakan verkar bli för mörk. Låt svalna helt på galler. Smält nougatmassan över varmt vattenbad. Rör i konjak eller whisky. Bred massan över kakan och på sidorna. Rosta flagad mandel i en torr stekpanna och låt svalna. Strö ut över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben