Finsk fisksoppa

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Gjordes på krigstiden när det var ont om råvaror

Ingredienser

  • 7-8 stora fasta potatisar
  • 400 g Alaska Pollock fisk
  • ½ purjolök
  • 3-4 dl mjölk
  • 1 köttbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Koka purjolöken i buljongvatten 5 minuter, Skala och dela potatisen i mindre bitar och låt koka ca.10 minuter
    2. Dela fisken i mindre bitar, låt koka med i ca.5minuter Häll ut hälften av vattnet och fyll på med mjölk tills maten blir täckt. Låt koka upp.Klart.
    3. Smaklig måltid. Du kan ha i lite broccoli eller annan grönsak om du vill.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben