Fisk med ajvar relish

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Lättlagat och få ingredienser. Det smakar alldeles utmärkt även om man inte har räkor och färsk timjan.

Ingredienser

  • 600 g fiskfile, t ex torsk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl grädde, 4 % milda mat extra funkar bra
  • 1 1/2 dl mild ajvar relish
  • 1 dl vatten
  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl färsk timjan (torkad går bra, man får smaka sig fram
  • Instruktioner

    1. Dela fisken i bitar och krydda med salt och peppar. Värm grädde, vatten och ajvar i en låg vid gryta. Lägg ner fisken och låt den sjuda under lock i 5-7 minuter. Strö över räkor och timjan.
    2. Använder du torkad timjan lägger du den i såsen medan du sjuder fisken. Kokt potatis, ris, bulgur. Det mesta passar till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben