Fiskbullar i citrongräddsås och fänkålssallad

Serverar: 4 portioner

Att göra sina egna fiskbullar är rätt enkelt och det blir så mycket godare än färdigköpta!

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 400 g fryst torsk eller sej, tinad
  • 1 ägg
  • ½ dl finhackad dill
  • ½ dl riven gul lök
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • Citrongräddsås
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • ½ citron, pressad saft
  • Fänkålssallad
  • 1 fänkål, tunt hyvlad
  • ½ citron, pressad saft
  • 2 krm salt
  • 50 g ärtskott
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen i saltat vatten.
    2. Finhacka fisken till färs eller mixa hastigt i maskin med knivblad. Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt. Häll av eventuellt vätska som bildas. Forma små bollar med blöta händer.
    3. Sås: Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Tillsätt grädde och citronsaft. Lägg försiktigt ner bollarna i såsen. Låt puttra på låg värme tills de är klara, 7-10 minuter.
    4. Krama runt fänkålen med citronsaft och salt. Vänd ner ärtskotten.
    5. Servera fiskbollarna med kokt potatis och fänkålssalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben