Fiskbullar med ansjovissås

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 20 minuter

Variation på fiskbullar i buljong som jag oftast gör dillsås till.

Ingredienser

  • 1 burk fiskbullar i buljong á 375 g
  • 3 stora ansjovisar (Abbas ansjoviskryddade sillfilé)
  • 1 schalottenlök
  • 1,5 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 4 msk vitt vin
  • Mjölk till önskad tjocklek på såsen
  • Dill
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa ansjovisarna med en stavmixer t ex i en skål. Hacka löken o fräs den i smöret tills den blir mjuk i en tjockbottnad kastrull. Lägg i mjölet o rör om. Slå i buljongen från fiskbullarna, vinet och mjölk till önskad konsistens. Låt det sjuda några mi- nuter. Tillsätt den mixade ansjovisen, fiskbullarna och dillen. Krydda med vitpeppar efter behag. Låt allt bli varmt.
    2. Hoppas att det smakar!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben