Ansjovissås till fisk

Serverar: 4 portioner

Ansjovis ger både krydda och sälta till såsen som man kan servera till alla sorters fisk.

Ingredienser

  • 1 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1 liten ask ansjovisfiléer, ca 50 g
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjöl, vatten, grädde och fiskbuljong i en kastrull. Låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 minuter.
    2. Låt ansjovisen rinna av men spar spadet. Hacka ansjovisen och rör ner den i såsen. Smaksätt med peppar, dill och lite ansjovisspad.
    3. Servera såsen till kokt eller stekt fisk.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben