Fiskcurry

Serverar: 4 portioner

En indisk fiskcurry gryta som är underbart god och kryddig.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé, ca 400 g
  • 2 dl kokos
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ rödlök, finhackad
  • 3 dl vatten
  • ½ dl kokos- eller solrosolja
  • 3 tomater
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 grön chili, finhackad
  • Tillbehör
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Skärfisken i mindre bitar. Mixa kokos, chilipulver, koriander, spiskummin och 1 msk hackad lök tillsammans med vatten till en slät smet. Hetta upp 2 msk olja i en gryta och stek blandningen under omrörning, låt det puttra ihop ett par minuter.
    2. Skär tomaterna i klyftor och lägg ner dem tillsammans med fisken och salt. Koka grytan under lock i 15-20 minuter, tillsätt ev mer vatten om det blir för torrt i pannan.
    3. Avsluta med att hetta upp ett par matskedar olja i en panna och fräs först senapsfröna tills de poppar i panna, tillsätt därefter chili. Stek snabbt under omrörning och häll över fiskgrytan.
    4. Servera grytan med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben