Indisk fiskcurry

Serverar: 4 portioner

Med fisk kan man laga delikata currygrytor. Denna klassiska rätt är lätt och väldigt god tillsammans med ris och mango chutney.

Ingredienser

  • 750 g filé av braxen eller öring
  • ½ dl riven kokos
  • 4 tsk kumminfrön
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 4 tsk gurkmeja
  • 4 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk jordnötsolja
  • ½ dl mango chutney
  • 2½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Hetta upp woken på medelvärme. Lägg i kokosen och rosta den under omrörning tills den är gyllengul, ca 1 minut. Lägg kokosen åt sidan.
    2. Rosta kumminfrön och fänkålsfrön i woken under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt gurkmeja, koriander och ingefära och rosta under omrörning i ytterligare 1 minut. Blanda med kokosen.
    3. Skala och hacka löken fint. Skala och pressa vitlöken. Värm 1 tsk av jordnötsoljan i woken och lägg i lök och vitlök. Fräs upp löken tills den är mjuk, ca 5 minuter. Tillsätt lökblandningen till kryddorna och kokosen.
    4. Skär fiskfiléerna i 5 cm breda strimlor. Värm upp resten av oljan i woken. Sätt ner till svag värme och lägg i fisken. Bryn fisken i 3 minuter. Tillsätt kryddblandningen, chutneyn och vatten. Täck över med lock och låt sjuda i 10 minuter.
    5. Genväg: Ersätt kryddblandningen med 8 tsk mild currypasta. Blanda currypastan med kokosen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben