Fiskcurry på thailändskt vis

Serverar: 4 portioner

Kokosmjölk, lime, curry och fisksås ger fisken den rätta thailändska smaken.

Ingredienser

  • 600 g torsk, sej eller kolja, färsk eller fryst
  • 3-4 msk färskpressad limesaft
  • 150 g gröna bönor
  • 300 g sockerärter
  • 3 salladslökar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk stark curry
  • 4 dl kokosmjölk
  • 3-4 msk fisksås
  • Vitpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Låt fisken tina om den är fryst. Torka av fisken med hushållspapper och skär den i lagom stora munsbitar. Blanda fisk och 2-3 msk limesaft.
    2. Skölj bönorna och salladslöken. Hacka den vita delen av salladslöken och skär den gröna delen i ringar. Ansa sockerärterna och skär dem i bitar.
    3. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs salladslöken 3 minuter på medelvärme. Rör ner sockerärter, bönor och curry och fräs ytterligare 1 minut.
    4. Häll på kokosmjölken och koka upp. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud sakta i 5 minuter utan lock. Rör om försiktigt då och då.
    5. Smaksätt fiskcurryn med 3 msk fisksås och sjud 1-2 minuter. Smaka av med limesaft, fisksås och vitpeppar. Rör ner persilja och det gröna från salladslöken före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben