Thailändsk nudelsallad med norrländsk touch

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Vad gör man med den överblivna älgbiffen från dagen före? Detta blev ett ovanligt lyckat crossover-recept som vi kommer att laga fler gånger. Naturligtvis går det lika bra att använda vanlig biff - nylagad varm eller kall från igår. Perfekt som förrätt eller för den lilla aptiten.

Ingredienser

  • 500 g (4 st) biff från älg - rosastekt från dagen före
  • 2-3 msk hoisinsås
  • 1 pkt äggnudlar
  • 1 röd paprika
  • 10 cm purjolöksblast (det gröna längst upp)
  • 2-3 dl naturella cashewnötter
  • 0,5-1 dl olivolja
  • 3 msk soya
  • 0,5-1 dl sweet-chilisås
  • Fisksås eller salt
  • Instruktioner

    1. Lägg äggnudlarna i nykokt hett vatten, lägg på locket och låt stå. Strimla under tiden purjolöksblasten och paprikan i tunna fina strimlor. Rosta cashewnötterna långsamt i torr panna.
    2. Pensla de kalla eller ljumma biffarna med hoisinsåsen. Skiva dem i tunna, snett skurna skivor.
    3. Slå av det heta vattnet från äggnudlarna. Häll på olivolja, sweet-chilisås, soya och fisksås eller salt efter smak och rör om. Blanda ned purjon och paprikan och lägg upp på uppläggningsfat eller tallrikar.
    4. Strö över cashewnötterna och lägg biffskivorna med snittskivan uppåt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben