225 kalorier per portion
Rätten kan göras vegetarisk. Uteslut då fisk och räkor och ersätt med mer grönsaker, tex. paprika, squash och champinjoner. Fisksåsen byter man ut mot soja.
Ingredienser
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
2 dl kokosmjölk med låg fetthalt
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3-4 tsk thailändsk grön currypasta
350 g gul squash
1 röd paprika
125 g haricots verts
2 msk hackad färsk koriander
1 msk thailändsk fisksås
1 tsk finriven färsk ingefära
1 tsk finhackat citrongräs
1 grön chilifrukt
200 g vit fiskfilé, tex. kolja
200 g skalade räkor
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skala och skiva löken och vitlöken. Fräs det i en wokpanna i oljan 4-5 minuter.
Skala, kärna ur och skär squashen i tärningar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Kärna ur och skiva chilifrukten tunt.
Skär fisken i bitar.
- Lägg i alla övriga ingredienser i pannan utom fisk, räkor och koriander. Låt det koka upp. Sänk värmen och låt det koka sakta ca 20 minuter.
- Lägg i fisken och låt det koka 2-3 minuter. Blanda försiktigt ner räkorna och låt koka 2-3 minuter till. Smaksätt med salt och peppar om det behövs.
- Lägg upp curryn i fyra portionsskålar.
Liknande recept
Kommentarer (0)