Thailändsk fiskcurry

Serverar: 4 portioner

225 kalorier per portion Rätten kan göras vegetarisk. Uteslut då fisk och räkor och ersätt med mer grönsaker, tex. paprika, squash och champinjoner. Fisksåsen byter man ut mot soja.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 2 dl kokosmjölk med låg fetthalt
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3-4 tsk thailändsk grön currypasta
  • 350 g gul squash
  • 1 röd paprika
  • 125 g haricots verts
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk finhackat citrongräs
  • 1 grön chilifrukt
  • 200 g vit fiskfilé, tex. kolja
  • 200 g skalade räkor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken och vitlöken. Fräs det i en wokpanna i oljan 4-5 minuter. Skala, kärna ur och skär squashen i tärningar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Kärna ur och skiva chilifrukten tunt. Skär fisken i bitar.
    2. Lägg i alla övriga ingredienser i pannan utom fisk, räkor och koriander. Låt det koka upp. Sänk värmen och låt det koka sakta ca 20 minuter.
    3. Lägg i fisken och låt det koka 2-3 minuter. Blanda försiktigt ner räkorna och låt koka 2-3 minuter till. Smaksätt med salt och peppar om det behövs.
    4. Lägg upp curryn i fyra portionsskålar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben