Fisksoppa med avokado- och grapefruktssalsa
Syrligt, starkt och friskt. Fruktsalsan förvandlar denna soppa till en annorlunda upplevelse.
Ingredienser
500 g balndad fiskfilé
1/2 tsk salt
1 st fänkål
5-6 salladslökar eller 2 purjolökar
1 msk olja
2 dl vitt vin
7 dl vatten
4 msk hummerfond (flaska)
1 dl vispgrädde
Salsa
1 grapefrukt
2 avokador (mogna)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
2 msk hackad persilja
Instruktioner
- Skär fisken i bitar och salta den. Skär fänkålen och löken i bitar.
- Salsa:
Skala grapefrukten hinnfri och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv (gärna en filékniv).
Dela, kärna ur och ta avokadoköttet ur skalen. Skär grapefrukt och avokado i små bitar och blanda. Krydda med pressad vitlök, sambal oelek och persilja.
Fräs fänkål och lök hastigt i olja i en gryta. Håll på vin, vatten, hummerfond och grädde.
Låt soppan koka upp.
Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme i 4-5 min.
Servera i skålar och lägg i salsan.
- Väl bekomme!
Liknande recept
Kommentarer (0)