Fisksoppa med avokado- och grapefruktssalsa

Serverar: 4 portioner

Syrligt, starkt och friskt. Fruktsalsan förvandlar denna soppa till en annorlunda upplevelse.

Ingredienser

  • 500 g balndad fiskfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 st fänkål
  • 5-6 salladslökar eller 2 purjolökar
  • 1 msk olja
  • 2 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 4 msk hummerfond (flaska)
  • 1 dl vispgrädde
  • Salsa
  • 1 grapefrukt
  • 2 avokador (mogna)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar och salta den. Skär fänkålen och löken i bitar.
    2. Salsa: Skala grapefrukten hinnfri och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv (gärna en filékniv). Dela, kärna ur och ta avokadoköttet ur skalen. Skär grapefrukt och avokado i små bitar och blanda. Krydda med pressad vitlök, sambal oelek och persilja. Fräs fänkål och lök hastigt i olja i en gryta. Håll på vin, vatten, hummerfond och grädde. Låt soppan koka upp. Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme i 4-5 min. Servera i skålar och lägg i salsan.
    3. Väl bekomme!

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben