Fitnessbullar med lågt GI

Hembakade bullar är ju alltid gott. Är de dessutom lite nyttiga, så är det ju ännu bättre.

Ingredienser

  • 5 dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk flytande honung
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 2 st rivna morötter
  • 1 msk kallpressad olivolja
  • 0,5 msk salt
  • 2 dl psylliumfrö
  • 10 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Blanda ner olivolja, honung, morötter, solroskärnor och salt. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
    2. Häll upp degen på mjölat bakbord och tillsätt lite extra mjöl. Knåda degen smidig och forma till ca 18 st bullar. Lägg bullarna på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
    3. Pensla bullarna med lite vatten. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 12 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (1)

    annieska 12 april 2010

    Väldigt goda och mättande bullar. Ska baka dem idag, det blir min andra gång!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben