Fläderbål

Serverar: 20 portioner

Sommar = bål.

Ingredienser

  • 0,75 l vodka
  • 0,5 l jordgubbar
  • 7 st citron(er)
  • 2 l Flädercider
  • 0,5 l Mineralvatten
  • Is
  • Instruktioner

    1. Kan förberedas innan: Skär citronerna i klyftor och dela jordgubbarna. Grunda bålskålen med vodka, citron och jordgubbar. Ställ upp glasen i raka led med, gärna med ett jordgubbsgarnityr på kanten*.
    2. Fyll upp med flädercider, sodavatten och massor av is när de första gästerna har gjort sig hemmastadda.
    3. *Extrapoäng får det här bålet om man kommer över den kinesiska frukten litschee – den smakar nämligen lite som fläder och ger en kul exotisk effekt. Litschee gör sig bättre som garnityr än som simmande frukt i bålet. Det tjocka skalet och kärnan går nämligen inte att äta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    almida 22 juni 2010

    Sanslöst god vilket gör den livsfarlig!!! Högsta betyg från mig utan att tveka, gav en kanonfest en superbra start och bålskålen var sopren inom en timma in på festen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben