Flädergräddglass med honung och crumble

Serverar: 4-6 portioner

Fräsch och len glass som serveras med ett läckert mjölk- och honungsskum samt knaprigt dinkel strössel.

Ingredienser

  • Flädergräddglass
  • 150 g socker
  • 120 g äggula
  • 200 g grädde
  • 325 g mjölk
  • 1 dl fläderkoncentrat (smaka dig fram till hur stark smak du vill ha)
  • 1 gelatinblad
  • Mjölk- och honungsskum
  • 5 dl mjölk
  • 2½ msk honung
  • 1½ msk crème fraiche
  • 2½ gelatinblad
  • Dinkel crumble
  • 60 g dinkelmjöl eller hela dinkelkorn (mixade med mixerstav)
  • 110 g rumsvarmt smör
  • 75 g socker
  • 100 g vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Flädergräddglass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm mjölk, grädde och fläderkoncentrat, exempelvis outspädd saft. Vispa samman sockret och äggulorna.
    2. Slå gräddmjölken över blandningen och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt gelatinblad och värm under ständig omrörning till 85 grader. Sila och ställ därefter i frys.
    3. Mjölk- och honungsskum: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp mjölken, dra åt sidan, vispa i honungen och créme fraichen. Tillsätt gelatinbladen och rör om. Sila sedan allt och kyl.
    4. Dinkel crumble: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en blandare och kavla sedan ut degen på ett bakplåtspapper. Baka i ugnen tills det blir gyllenbrunt, låt svalna och smula sedan sönder i lagom stora bitar.
    5. Lägg dinkel crumble i botten på tallrikar, lägg på glass och toppa med mjölk- och honungsskum.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben