Flädersaft

Tid: 4 dagar

God flädersaft, med citrus smak.

Ingredienser

  • 30 blomklasar av fläder
  • 3 stora citroner
  • 1½ liter vatten (kokas)
  • 1½ liter socker (eller mindre)
  • 50 gram citronsyra
  • Instruktioner

    1. Borsta citronerna i varmt vatten och skär i tunna skivor. Lägg citronerna i en stor plåtbunke tillsammans med blommorna. Koka upp vattnet och häll över blommor och citroner, rör ned sockret och citronsyran.
    2. Täck med ett lock och låt stå svalt i 3-4 dagar. Sila och häll i behållare som kan frysas.
    3. Gör gärna flädermarmelad på resterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben