Fläskfilégratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En jättegod fläskfilégryta som min mamma har lärt mig. Underbar

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 ½ dl kaffegrädde
  • 300 g chilisås
  • 200 g champinjoner
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • Riven ost
  • Grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. skär upp fläskfilén och stek den på stekpannan. Ha på lite grillkrydda. När de börjar bli klara lägg i löken och champinjonerna och stek tills de får lite färg.
    3. Blanda vispgrädden, kaffegrädden, chillisåsen och mjölken i en bunke.
    4. Lägg i köttet i en ungsäker form, sedan löken och champinjonerna och häll sedan över blandningen. Ha på lite river ost över och in i ugnen i ca 20 min.
    5. Kan serveras med både potatis och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben