Snabb fläskfilégratäng

Serverar: 4 portioner

Med rosépeppar och gorgonzola. Krämig, inte direkt mager men god.

Ingredienser

  • 400 g putsad fläskfilé i tärningar
  • 100-150 g gorgonzola
  • Salt
  • ½ msk finkrossad rosépeppar
  • 5 dl grädde
  • 140 g knaperstekta bacontärningar
  • 4 portioner kokt, kall pasta
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Stek filétärningarna snabbt i lite smör, salta och strö över rosépeppar. Ta upp och ställ åt sidan.
    2. Knaperstek bacontärningarna.
    3. Smula osten och smält den i grädden på svag värme. Ge den sen ett snabbt uppkok. Gorgonzolan har stark smak, om du är tveksam så prova med den mindre mängden först.
    4. Blanda pastan med filén och grädd- och ostsåsen i en smord gratängform.
    5. Toppa med knaperstekta bacontärningar och gratinera i 225º i 10-15 minuter.
    6. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (1)

    Jobenius 22 oktober 2010

    Verkar super, har lagt in den i receptsamlingen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben