En jättegod!!! rätt, bland det godaste jag ätit!!!
Ingredienser
Ca 800 g potatis
Ca 200 g palsternacka
1 kruka timjan (hackad)
1-2 vitlöksklyftor (hackade)
Salt
Vitpeppar
3 dl vispgrädde
600-700 g fläskfilé
Smör (till stekning)
Topping
140 g ädelost
2 dl crème fraiche
30 g valnötter (hackade)
Instruktioner
Skala och skiva potatis och palsternacka.
Varva skivorna (potatis och palsternacka) i en smord form med timjan och vitlök. Översta lagret ska i huvudsak bestå av potatis.
"Krydda rikligt mellan varven".
Smaksätt grädden med salt och vitpeppar och häll den över gratängen.
Grädda i 225 grader i ca 40 min.
Putsa fläskfilén och skär den i portionsbitar.
Bryn dem runtom i smör och krydda med salt och vitpeppar.
Mosa ädelost, blanda med crème fraiche och de hackade valnötterna.
Lägg köttbitarna på gratängen och toppa med ostmassan.
Ställ in i ugnen igen och grädda i ytterligare ca 20 min eller tills köttet är klart.
Garnera med persilja.
Jättegod och lättlagad. Uppskattades mycket av våra gäster.
Jättegott men vi bytte ut potatisen mot zucchini.
Jätte gott, men betydligt längre tillagningstid än vad som anges.
Jag prövade ditt recept på Fläskfilegratäng och det var verkligen supergott och så praktiskt att man kunde förbereda innan.
Jag sätter en 3:a på detta, tycker det var gott men lite väl mild smak för mig. Min sambo tyckte dock det var en stark 4:a.
Jag ger receptet en 5:a. Jättegott!!!!
Jättegott, hade i morötter och sen tillsammans med fläskfilén hade jag i röd paprika & broccoli