Fläskfilegratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En lättlagad och supergod gratäng

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 purjolök
  • 2 pkt bacon
  • Ca 1 kg fläskfilé
  • 5 dl grädde
  • 2 pkt philadelphiaost med örter och vitlök
  • 3 msk kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär filen i bitar. Bryn paprika och lök. Stek bacon. Värm ner grädden och osten i en kastrull med kalvfonden. Bryn filen. Lägg först i grönsakerna sen filen och slå på grädden och sist toppa med bacon i en eldfast form. Sätt i ugn ca 15 min tills det har fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben