Fläskfilegratäng

Serverar: 4 portioner

Gott...Gott...Gott....

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk crème fraîche
  • 2 1/2 dl köttbuljong
  • Soja
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i cirka 1 cm tjocka skivor. Stek dem i margarin och salta och peppra. När allt är färdigstekt, lägg över skivorna i en ugnsfast form.
    2. Skölj inte ur pannan! Stek paprikan och löken skuren i tärningar, champinjonerna i skivor och pressa över vitlöken.
    3. När allt börjar mjukna, lägg i crème fraîche och buljong (en tärning till 2 1/2 dl vatten). Stänk över soja och smaka av med salt och peppar. Häll grönsaksröran över fläskfilén, strö över riven ost och gratinera i 250 grader cirka 10 minuter eller tills osten smält.
    4. Servera med klyftpotatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lillstrumpan 4 maj 2010

    Mycket gott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben