Fläskfilégratäng med créme fraiche

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Inte provat själv

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör till stekning
  • 3-4 krm salt
  • 2 krm peppar
  • Sås
  • 3 dl créme fraiche
  • 2 ½ msk ljus fransk senap
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl finhackad gräslök till gratinering
  • 1 dl riven ost
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 2½ cm tjocka skivor platta ut dom . Stek filéerna i smör i stekpannan köttet behöver ej vara helt genomstekt. Krydda. Lägg filerna på ett fat och låt svalna något. Dela oliverna.
    2. Sås: Rör ihop cremé fraiche -senap, kryddor vitlök ost och gräslök. Det blir en tjock blandning som tunnar sig i ugn. Lägg filerna: (utan köttsaft) I låg lättsmord ugnssäker form strö över ost och lite paprikapulver.
    3. Gratinera i ugn 225 i 15 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben