Fläskfilégratäng med det man oftast har hemma

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Slängdes ihop en Lördag, serverades med färsk pasta som låg i kylen, men fungerar med vilken pasta, ris eller potatis som helst. Använde örter från frysen.

Ingredienser

  • 450 g fläskfilé
  • 100 g champinjoner, frusna, färska eller på burk
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad basilika
  • 1 msk torkad oregano-krydda
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk Sambal Olek
  • 1 köttbuljong tärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk tomat puré
  • 50 g riven ost, t ex Västerbotten, parmesan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Skiva fläskfilé i ca en cm tjocka skivor. Hacka lök och champinjoner samt tomaterna. Bryn köttskivorna så att de får färg och salta och peppra och lägg i ugnsäker form. Stek löken tills den glänser, lägg i champinjoner och tomat och stek vidare. Pressa i vitlöken, lägg i Sambal Olek och tomat puré. Rör om, fortfarande med pannan på plattan. Lägg i kryddorna och köttbuljongtärning och rör om tills buljongtärningen är smält.
    2. Ta av panna från plattan, blanda i 2/3 av osten samt crème fraîche så allt blir en fin röra. Häll röran över köttet och strö återstående ost över. Lägg in formen i ugnen 15 minuter och koka pastan samtidigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben