Fläskfilégryta med ajvar relish och kabanoss

Serverar: 4 portioner

Den här mustiga grytan får sin goda smak av paprikaröran ajvar relish, som finns att köpa på burk i olika styrka, och kabanosskorvar.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 200 kabanosskorvar
  • 6 salladslökar
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl ajvar relish, mild
  • ½ köttbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl syltlök
  • 2 msk repade timjanblad
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 2 cm skivor. Skiva korven. Skiva den gröna delen på löken tunt och ställ åt sidan. Skär resten av löken i långa bitar. Hacka vitlöken.
    2. Bryn köttet i en stekgryta så det får en fin färg. Ta upp och bryn korven. Lägg tillbaka köttet och tillsätt lök, vitlök, grädde och ajvar. Smula i buljongen.
    3. Låt allt puttra ihop 2-3 minuter tills köttet är genomkokt. Smaka av med salt och peppar. Strö över syltlök, timjan och den skivade salladslöken.
    4. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben