Flamberade bananer med mandel

Serverar: 4 portioner

Flamberade bananer är en söt och häftig restaurangefterrätt från 1970-talet. Efter att ha ätit en god Scampi Fritti med ris och Rhode Island sås, avslutande man gärna med denna godsak tillsammans med sval vaniljglass.

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 2 msk smör
  • 3 msk farinsocker
  • 3 msk honung
  • ½ dl mörk rom
  • Instruktioner

    1. Skala bananerna och dela dem på längden. Smält smöret i en stor stekpanna och tillsätt socker och honung.
    2. Lägg ner bananerna och låt dem steka i sockerlagen tills de är mjuka, 3-5 min.
    3. Värm rommen i en kastrull. OBS! Stäng av köksfläkten och häll på rommen. Tänd omedelbart och låt spriten brinna upp.
    4. Strö över flagad mandel och servera med glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben