Flankstek med potatissallad
Saftig stek med god hemgjord potatissallad som har det mesta. Snabbt, enkelt och gott!
Ingredienser
800 g flankstek eller innanlår
600 g kokt potatis
1 grönt äpple
1 rödlök
2 msk kapris
2 msk hackad persilja
2 msk majonnäs
1 msk dijonsenap
100 g spenat
2 tsk sherryvinäger
2 msk smör
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Hetta upp en stekpanna och krydda köttet med salt och svartpeppar. Bryn köttet i smör och lägg det sedan på ett ugnsgaller. Baka köttet i ugnen i 20-25 minuter.
Ta sedan ut och låt vila i minst 5 minuter.
- Dela den kokta potatisen och blanda med kapris, persilja, majonnäs, senap och äpplet, delat i bitar.
- Skala rödlöken och skär den i skivor, lägg skivorna i en bunke med vinägern och låt stå i 5 minuter.
Blanda sedan löken med potatisblandningen.
- Innan du serveras så vänd ner spenaten och smaka av med salt och peppar.
Tranchera köttet i tunna skivor och servera till potatissalladen.
Liknande recept
Kommentarer (0)