Flankstek med potatissallad

Serverar: 4 portioner

Saftig stek med god hemgjord potatissallad som har det mesta. Snabbt, enkelt och gott!

Ingredienser

  • 800 g flankstek eller innanlår
  • 600 g kokt potatis
  • 1 grönt äpple
  • 1 rödlök
  • 2 msk kapris
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 100 g spenat
  • 2 tsk sherryvinäger
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Hetta upp en stekpanna och krydda köttet med salt och svartpeppar. Bryn köttet i smör och lägg det sedan på ett ugnsgaller. Baka köttet i ugnen i 20-25 minuter. Ta sedan ut och låt vila i minst 5 minuter.
    3. Dela den kokta potatisen och blanda med kapris, persilja, majonnäs, senap och äpplet, delat i bitar.
    4. Skala rödlöken och skär den i skivor, lägg skivorna i en bunke med vinägern och låt stå i 5 minuter. Blanda sedan löken med potatisblandningen.
    5. Innan du serveras så vänd ner spenaten och smaka av med salt och peppar. Tranchera köttet i tunna skivor och servera till potatissalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben