Krispigt och gott till det mesta!
Tiden varierar beroende på ugn och hur tunt man kavlat. Passa bröden noga!
Ingredienser
2½ dl kallt vatten
25 g jäst
½ msk honung
1 msk flingsalt
3½ dl vetemjöl
3½ dl kornmjöl
2 msk hampafrön (eller oskalat sesamfrö)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, honung och salt. Blanda vetemjöl och kornmjöl. Tillsätt lite i taget och arbeta till en smidig deg med degkrokarna på elvispen eller i en matberedare. Låt degen vila 20-30 minuter.
- Dela upp degen i 8 lika stora bitar på ett lätt mjölat bakbord. Forma varje bit till en rund bulle och kavla tunt. Strö över hampafrön och kavla ett par gånger så att fröna fastnar.
- Lägg på plåtar med bakplåtspapper, nagga med en gaffel och grädda 8-10 minuter. Flytta över bröden till galler och låt dem svalna. Bröden ska inte vara sega, utan krispiga.
Liknande recept
Kommentarer (0)