"Flatbread" med hampafrö

Serverar: 8 portioner

Krispigt och gott till det mesta! Tiden varierar beroende på ugn och hur tunt man kavlat. Passa bröden noga!

Ingredienser

  • 2½ dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • ½ msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 3½ dl vetemjöl
  • 3½ dl kornmjöl
  • 2 msk hampafrön (eller oskalat sesamfrö)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, honung och salt. Blanda vetemjöl och kornmjöl. Tillsätt lite i taget och arbeta till en smidig deg med degkrokarna på elvispen eller i en matberedare. Låt degen vila 20-30 minuter.
    3. Dela upp degen i 8 lika stora bitar på ett lätt mjölat bakbord. Forma varje bit till en rund bulle och kavla tunt. Strö över hampafrön och kavla ett par gånger så att fröna fastnar.
    4. Lägg på plåtar med bakplåtspapper, nagga med en gaffel och grädda 8-10 minuter. Flytta över bröden till galler och låt dem svalna. Bröden ska inte vara sega, utan krispiga.

    Liknande recept

    1 h 40 min
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben