Flatbread med ädelost och rödlök

Serverar: 8-10 portioner

Salt och sött blir en härlig kombo! Skär brödet i små bitar och servera som tilltugg eller till buffébordet.

Ingredienser

  • 1 förpackning färdig pizzadeg, 260 g
  • 1 rödlök
  • 140 g ädelost
  • ½ ask mascarpone, 125g
  • 100 g vindruvor
  • 50 g valnötter
  • Salt
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skär rödlöken i tunna skivor, stek löken mjuk och glansig i 1 msk smör i en stekpanna.
    3. Riv ädelosten grovt, blanda med mascarpone och krydda med 2 krm salt.
    4. Rulla ut pizzadegen på en bakpappersklädd plåt. Bred på ädelostblandningen. Grädda ca 10 minuter i ugnen.
    5. Halvera vindruvorna och kärna ur dem. Lägg på den stekta löken, vindruvor och halverade valnötter på pizzan.
    6. Grädda ytterligare 5-10 minuter.
    7. Låt svalna innan den skärs i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben