Rawfoodbollar med hampafrön

Serverar: 20 portioner

Julgodis som kan ätas med gott samvete. För mindre sötma, hoppa över agaven eller honungen och tillsätt lite mer kokosolja.

Ingredienser

  • 3 dl naturella cashewnötter
  • 8 dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk agavesirap eller honung
  • 1½ dl hampafrö eller sesamfrö
  • 75 g mörk choklad av god kvalitet
  • Instruktioner

    1. Mixa nötter och dadlar till en massa. Blanda massan med kokosolja och agavesirap eller honung. Strö ut fröna på en tallrik. Hacka och smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
    2. Rulla bollar av massan och lägg på ett fat. Lägg lite av chokladen i handflatan och rulla bollarna en och en, först i choklad och sedan i hampa- eller sesamfrön.
    3. Förvara rawfoodbollarna i en lufttät burk i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben