Chicken satay serverat med rött ris kokt i kokosmjölk

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Ett hälsosammare alternativ till Chicken satay, denna gång serverad med rött ris kokt i kokosmjölk.

Ingredienser

  • Kycklingspett
  • ca 400 g kyckling lårfilé
  • 4 msk kokosmjölk light
  • 1 msk honung
  • ½ hackad röd chili
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk jordnötssmör
  • 1 tsk havssalt
  • Sataysås
  • 2 dl saltade, ekologiska jordnötter (alternativt 1 dl jordnötssmör)
  • 6.5 msk kokosmjölk light
  • 1 msk vatten
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Kokoskokt rött ris
  • 2 dl rött ris
  • 4 dl vatten
  • ½ dl kokosmjölk light
  • ½ msk buljong
  • Instruktioner

    1. Börja med att hälla upp riset i en kastrull med vatten och buljong, riset ska koka på medellåg värme i ca 40 minuter så sätt på det först.
    2. Sätt därefter på ugnen på 180 grader grill. Blanda ingredienserna till kycklingmarinaden i en skål, skär upp kycklingen i bitar och blanda ner dem i marinaden. Spetta sedan upp kycklingen (eller lägg upp den på en plåt) och ställ in kycklingen i ugnen i ca 35 minuter.
    3. Mixa under tiden jordnötterna i en matberedare till ett smör, skala och lägg ner ingefäran och mixa igen. Tillsätt sedan vatten, cayenne och kokosmjölk och mixa ytterligare en gång. Häll upp såsen i en liten skål.
    4. När vattnet kokat bort från riset, häll ner ½ dl kokosmjölk och rör om – koka cirka 5 minuter till.
    5. När riset och kycklingen är klar är det bara att lägga upp och servera med sataysåsen och en sallad med machésallad, avokado och hampafrön. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben