Fiskbullar med kräftsås, kokt ris med gröna ärtor

Serverar: 4 portioner

Hur vardagsmaten blir festmat

Ingredienser

  • 2 burk fiskbullar i buljong, á 375 g
  • Ca 150 g kräftstjärtar el räkor
  • Sås
  • Buljong från fiskbullarna
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde (valfri sort)
  • 2 msk hummerfond
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk hackad dill
  • Servera med
  • Kokt ris blandat med gröna ärtor
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    Häll av buljongen från fiskbullarna och häll den i en kastrull. Vispa ut mjölet i fiskbullebuljongen tillsammans med matlagningsgrädde och hummerfond. Koka upp under ständig omrörning. Låt sjuda 3 minuter. Tillsätt fiskbullar och kräftstjärtar och låt de bli ordentligt upphettade. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt dill och servera med kokt ris som blandas med gröna ärtor de sista 2 minuterna av koktiden. Servera gärna med en citronklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben