Chicken Satay med Nam Jim Satay jordnötssås
Chicken Satay, eller Satay Gai som det heter på Thai, är från början inte Thailändskt men just detta recept används flitigt i Thailand. Jordnötssåsen (Nam Jim Satay) är fantastiskt god att doppa kycklingen i!
Ingredienser
Chicken Satay
500 g kyckling i bitar
1 tsk kummin
1 tsk koriander
1 msk hackad vitlök
1 msk färskriven ingefära
2 msk fisksås
1 msk curry
1 nypa gurkmeja
8 msk kokosnötsmjölk
3 msk palmsocker
Jordnötssås
120 g rostade osaltade jordnötter
4 hackade vitlökar
30 g hackad gul lök
2 msk massaman curry pasta
1 tsk fisksås
8 msk kokosnötsmjölk
3 tsk limejuice
2-3 tsk palmsocker
Instruktioner
- Chicken Satay:
Blanda ihop alla ingredienser och marinera kycklingen, gärna över natten men ej ett krav.
Sätt ugnen på 200 grader.
Trä de marinerade kycklingbitarna på blöta grillspett.
Placera grillspetten på en plåt med aluminiumfolie.
Grilla i ugnen 12-15 minuter, tills kycklingen är vit helt igenom.
- Jordnötssås:
Krossa jordnötterna tills lagomt pulver.
Blanda det med resten av ingredienserna utom limejuicen.
Smaka nu av med limejuice.
- Detta är gott med Thai sticky rice.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Hallå, tog ett tag att få tag i palmsocker, trodde jag skulle få ta en tripp till söderhavet, eller bli med i Robinson, men en tripp till Örebro fixade det hela. Gott gott 5P, det är Du väl värd för detta recept.
Vad är palmsocker? Kan man ersätta det med något annat?
Jättegott!! :) Betyg: 5/5