Flisans havrekakor

Serverar: 40 portioner

Tid: 30 minuter

Jag delar med mig av ett mycket enkelt och väldigt gott recept på möra havrekakor med russin. Fint att ha en burk i frysen vid oväntat besök eller när man bara är sugen på nått gott till kaffet.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 3 dl mjöl (knappt 3 dl)
  • 3 dl havregryn
  • 4 tsk bakpulver
  • ¾ dl russin
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser utom russin i matberedaren, klicka i smöret och kör ihop degen. På slutet tillsätter jag russinen och kör ytterligare lite så allt blandas. På så sätt blir inte russinen helt mixade vilket jag föredrar. Har man ingen matberedare kan man lika bra använda elvispen. Rör då ihop rumsvarmt smör och socker först och blanda sedan i resten av ingredienserna till en jämn deg. Rulla jämnstora kulor och lägg på bakplåtspapper på plåten. Tryck till kulorna rejält med en gaffel.
    2. Grädda i 200° i ca 10-12 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Jenniewe 5 maj 2013

    Väldigt goda kakor! men nästa gång ska jag inte ha i russin och inte platta ut dem så mycket. Kommer definitivt att baka dem igen!

    Fli-san 5 maj 2013

    Vad kul att du tyckte om dem, Jenniewe :) Ja, det är ju en smaksak om man vill ha dem tunna eller lite tjockare eller om man vill ha russin i eller inte. Man gör helt enkelt som man vill med det .. men goda är de ialla fall .. ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben