Flygande färs a´la Jakob

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Hade tänkt laga Flygande Jakob men glömde köpa kycklingfiléer. Gjorde så här istället och det blev stor succé! Funkar säkert lika bra som köttfärslimpa.

Ingredienser

  • 800 g blandfärs
  • 4 mogna bananer
  • 400 g jordnötter
  • 1 pkt bacon (kunde nog tagit 2)
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 tsk salt
  • 2-3 krm svartpepparpeppar
  • 3 dl chilisås
  • 5 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Mosa 2 bananer och blanda med 2 dl jordnötter. Mixa grynigt och rör i salladskryddan, salt och peppar. Blanda röran med färs och finklippt bacon.
    2. Skiva två bananer på längden och lägg i smord ugnsfast form. Strö lite av nötterna över. Forma färsen till 8 stora bollar och placera på bananerna. Strö över resten av nötterna och bred ut vispadgrädde blandad med chilisåsen. Tillaga i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 60 minuter.
    3. Serveras med fördel till jasminris och en krispig grönsallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1
    4.3
    45 min
    6
    11

    Kommentarer (1)

    frucaos 24 juni 2009

    Hade nog inte ens kommit på tanken att prova med köttfärs, men det blev verkligen gott! Vi stekte baconet innan vi blandade det med färsen, och hade inte lika mycket chilisås i grädden (blandade förövrigt grädde och crème fraiche) -men vi har en MYCKET stark chilisås ... För en gångs skull är vi faktiskt överrens med portionsberäkningen också!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben