Flygande Jacob

Serverar: 4-5 portioner

Äggfri, sojafri och mjölkfri innehåller dock nötter

Ingredienser

  • 500 g färdiglagat kycklingkött (eller ca en grillad kyckling)
  • 1 paket bacon (100-140 g)
  • 2-3 bananer
  • 2 dl havregrädde (gogreens vispbara havregrädde)
  • 1 ½ dl chilisås
  • 1 dl jordnötter eller salta mandlar (om du tål det)
  • Kokt ris, gärna fullkornsris
  • Mjölk- och sojafritt margarin till formen
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningen.
    2. Hacka nötterna i bitar.
    3. Dela kycklingköttet i bitar.
    4. Klipp eller skär baconet i strimlor, fräs upp dem på hög värme.
    5. Häll kycklingbitarna i stekpannan när baconet är frasigt och låt det steka ihop en stund. Vispa vispgrädden med elvisp och rör sedan i chilisåsen. Smörj en form och täck bottnen med det kokta riset. Lägg över köttet och täck med skivad banan. Bred ut chiligrädden och strö över nötterna.
    6. Grädda i 15-20 minuter i 225 grader så att täcket får fin färg och allt är genomvarmt.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vilken frukt innehåller mest kolhydrater?
    En ledtråd: den kan ha bruna prickar, stora & små, fler eller få?&...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben