Flygande Jacob - en klassiker

Serverar: 4 portioner

Det finns många varianter av flygande Jakob här i matklubben, men inte som denna. Vill spara just detta receptet, därför skriver jag in det här. Så snart jag lagat kycklingrätten sätter jag in en bild på den.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smält smör
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk paprika
  • 2 bananer
  • 3 dl grädde
  • 3-4 msk chilisås
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 140 g bacon
  • Ca 1 dl cashewnötter
  • Citronmeliss
  • Servera med
  • Kokt ris och sallad
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i 2-3 avlånga bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Blanda smör och soja och pensla köttet. Salta och krydda med peppar och paprika. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen i 225º ca 15 minuter.
    2. Skiva bananen och lägg över kycklingen. Vispa grädden tjock och blanda med chilisås och salladskrydda. Bred blandningen över kycklingen.
    3. Knaperstek strimlat bacon i en torr het stekpanna och låt det sedan rinna av på hushållspapper.
    4. Strö över bacon och cashewnötter och stek i ugnen i ytterligare 10 minuter. Hacka citronmeliss och strö över rätten.
    5. Servera med kokt ris och sallad.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben