Flygande Jacob - en klassiker
Det finns många varianter av flygande Jakob här i matklubben, men inte som denna. Vill spara just detta receptet, därför skriver jag in det här. Så snart jag lagat kycklingrätten sätter jag in en bild på den.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 msk smält smör
1 tsk kinesisk soja
Salt
Peppar
½ tsk paprika
2 bananer
3 dl grädde
3-4 msk chilisås
1 tsk italiensk salladskrydda
140 g bacon
Ca 1 dl cashewnötter
Citronmeliss
Servera med
Kokt ris och sallad
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i 2-3 avlånga bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Blanda smör och soja och pensla köttet. Salta och krydda med peppar och paprika. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen i 225º ca 15 minuter.
- Skiva bananen och lägg över kycklingen. Vispa grädden tjock och blanda med chilisås och salladskrydda. Bred blandningen över kycklingen.
- Knaperstek strimlat bacon i en torr het stekpanna och låt det sedan rinna av på hushållspapper.
- Strö över bacon och cashewnötter och stek i ugnen i ytterligare 10 minuter. Hacka citronmeliss och strö över rätten.
- Servera med kokt ris och sallad.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (0)