Flygande Jacob med Quorn

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Vegetariskt alternativ till flygande jacob och snabbt är det gjort!

Ingredienser

  • 2 påsar 10-minuters ris
  • 8 frysta quornfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 2 bananer
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl jordnötter
  • Instruktioner

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek qournfiléerna i 1 msk olja i en stekpanna. Skär bananerna i bitar och tillsätt dem när filéerna börjar få färg. Salta och peppra. Rör ihop grädde och chilisås, tillsätt det i stekpannan. Strössla över jornötterna. Servera med riset.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18

    Kommentarer (3)

    thelonius 25 september 2009

    Supergott och lätt. En av nya favoriterna här hemma!

    Neta52 4 januari 2010

    Testade detta idag på mina vegetariska vänner, de gillade rätten och sa att den kan jag mycket väl göra fler gånger. Till "köttätarna" valde jag kycklingfiléer men följde i övrigt receptet, så rätten kan lätt anpassas för både vegetarianer och icke vegetarianer. Övriga kommentarer är god, snabb, lättlagad, så jag ger receptet en 4:a

    Biinii 15 mars 2014

    Otroligt lättlagat, och det går väldigt fort att göra! Så det är plus! Första gången jag gjorde flygande jacob på spisen dessutom. Dock tyckte jag det blev lite sås, men det är ju lätt att dubbla. :) I övrigt så föredrar jag rätten med kyckling. Men det var inget fel på den för det. :) En 3a från mig och en 5a från min 1,5 åring. Så jag sätter en 4a. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben