Flygande Jakob

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Här är min egen tolkning av Flygande Jakob, som alla i familjen tyckte blev jättebra. Sambal oeleken ger riktigt härlig smak på såsen.

Ingredienser

  • Ca 900 g kycklinglårfilé
  • 1,5 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 3 bananer
  • 3 dl grädde
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,5 tsk sambal oelek
  • 1-1,5 krm kajenpeppar
  • 140 g bacon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek kycklingen runt om i ca 5 minuter. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Skala och skiva bananerna och fördela dem över kycklingen.
    2. Vispa grädden tjock, blanda i ketchup och sambal oelek och smaka av med kajennpeppar. Fördela grädden över kyckling och bananer. Strimla bacon och stek i några minuter. Lägg baconstrimlor över grädden. Låt stå i ugnen tills kycklingen är klar, ca 15-20 minuter.
    3. Servera med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1
    4.3
    45 min
    6
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben