Här är min egen tolkning av Flygande Jakob, som alla i familjen tyckte blev jättebra. Sambal oeleken ger riktigt härlig smak på såsen.
Ingredienser
Ca 900 g kycklinglårfilé
1,5 msk smör
Salt
Peppar
3 bananer
3 dl grädde
2,5 dl ketchup
1,5 tsk sambal oelek
1-1,5 krm kajenpeppar
140 g bacon
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek kycklingen runt om i ca 5 minuter. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Skala och skiva bananerna och fördela dem över kycklingen.
Vispa grädden tjock, blanda i ketchup och sambal oelek och smaka av med kajennpeppar. Fördela grädden över kyckling och bananer.
Strimla bacon och stek i några minuter. Lägg baconstrimlor över grädden.
Låt stå i ugnen tills kycklingen är klar, ca 15-20 minuter.