Flygande jakob

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En fredagsrätt

Ingredienser

  • 1 stekt eller grillad kyckling
  • 1 pkt bacon
  • 200 gr färska champinjoner eller 1 burk ca 200 g skivade
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ dl chilisås eller ketchup
  • 2 bananer
  • ½ dl salta jordnötter
  • Instruktioner

    Dela kycklingen, bena ur och skär köttet i mindre bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strimla och fräs baconet i en stekpanna på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva och bryn svampen lätt. Vispa samman grädde, creme fraiche och chilisås eller ketchup. Häll gräddblandningen över kycklingen. Fördela skivade bananer, bacon och svamp ovanpå. Gratinera i 225 grader 15-20 min. Strö över jordnötterna när halva tiden gått. Servera rätten med kokt ris och en blandad sallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1
    4.3
    45 min
    6
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben