Flygande Jakob "allt i ett"

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Riset blir krämigt och gott när man gör allt i en form.

Ingredienser

  • 2 dl okokt ris
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljontärning
  • 1 grillad kyckling
  • 3 dl visp- eller mellangrädde
  • 1 tsk curry
  • 1 pkt bacon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 bananer
  • ½ dl mango chutney
  • ½ -1 dl chilisås
  • Svartpeppar
  • Jordnötter
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet med buljongtärningen Lägg riset i en ugnsform och häll över vattnet. Låt koka i ugnen, 200 grader ca 20 minuter.
    2. Rensa kycklingen. Skär baconet i mindre bitar, finhacka vitlöken. Stek baconet och tillsätt vitlöken mot slutet. Skär bananen i slantar.
    3. När riset är färdigt, bred ut kycklingköttet över detta. Lägg det stekta baconet över kyckling och sedan bananerna. Strö över curry.
    4. Vispa grädden hårt. Rör försiktigt ner mango chutney och chilisås. Peppra ev. lite. Bred ut såsen över maten i ugnsformen. Se till så att det kommer ordentligt ut i kanterna. Grädda ca 15-20 minuter i 175 grader, tills det har fått fin färg och är genomvarmt. Strö över lite jordnötter
    5. Serveras med en fräsch sallad

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1
    4.3
    45 min
    6
    11

    Kommentarer (2)

    Minne 31 januari 2010

    Godare Flygande Jakob har jag aldrig ätit!! Kommer definitivt att göra den fler gånger!

    Bappi 26 februari 2016

    Hade ingen Mango Chutney hemma så jag satte dit 1 1/2-2 msk Sweet Chili och det blev underbart gott. Full pott med poäng! /kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben