Flygande Jakob på plockigt vis

Serverar: 4 portioner

Första gången det här receptet dök upp var i slutet på 1970-talet. Här är en ny variant med jordnötssmör i såsen och resten av ingredienserna vid sidan om så att var och en får plocka ihop sin egen favorit.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk svenskt smör från Arla
  • 2 dl Kelda mellangrädde
  • 1 dl Arla Köket lätt crème fraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ dl jordnötssmör
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör
  • 2 bananer
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk svenskt smör från Arla
  • 1 dl jordnötter eller cashewnötter
  • Curry
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Strimla kycklingfiléerna.
    3. Salta och peppra och bryn dem i smör tills de fått fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form.
    4. Blanda ihop grädde, crème fraiche, tomatpuré, jordnötssmör och salt och häll det i formen.
    5. Tillaga i mitten av ugnen 15–20 min. Lägg samtidigt in bananerna med skal i ugnen.
    6. Strimla och fräs baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
    7. Skär champinjonerna i kvartar och bryn dem i smör. Lägg upp tillbehören i skålar.
    8. Dela bananerna på längden och skär fruktköttet i skivor direkt i skalet. Servera ris och en sallad till.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1
    4.3
    45 min
    6
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben