Foccacia med Apetina och rosmarin

Serverar: 1 portioner

Smulad fetaost och hackad rosmarin sätter fantastisk piff på nybakat bröd.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3½ dl ljummet vatten, 37º
  • 1 msk strösocker
  • 3/4 msk grovt salt
  • 9½ dl vetemjöl
  • 100 g Apetina
  • 1½ msk grovhackad färsk rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 20 små färska rosmarinkvistar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Spara ca 1/4 dl mjöl till utbakningen.
    3. Arbeta degen kraftigt. Täck över och låt den jäsa ca 30 min.
    4. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en platta, ca 30x35 cm.
    5. Smula osten. Fördela ost och hackad rosmarin på hälften av degen. Vik över den andra deghalvan.
    6. Flytta över degen till en plåt med bakplåtspapper. Kavla ut degen igen till en platta, ca 30x35 cm.
    7. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
    8. Gör några djupa håll i degen och droppa lite olja i dem. Dekorera med rosmarinkvistar.
    9. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt brödet svalna på bakgaller innan det skärs upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben